HÍREK

Agroinform hírek
Agroinform hírek | 2019.04.24.

Az EU tagállamok megegyeztek, hogy Franciaország, Hollandia, Magyarország és Svédország közösen felelnek a glifozát – növényvédő szer hatóanyag – következő értékeléséért. Az EU-ban a glifozát soron következő felülvizsgálata 2019. december 15-én kezdődik.

2019.03.20. | Agroinform

Új kártevők elterjedésével kell számolniuk a termelőknekA foltokban lehulló intenzív csapadékra és az extrém melegekre a kímélő és nedvességmegőrző talajművelés lehet a válasz, miközben a klímaváltozás miatt a növénytermesztőket az egyre több, eddig leginkább a mediterrán éghajlaton őshonos rovarok elterjedése fenyegeti.

2019.03.20. | Agroinform

Zöldségtermesztőknek a tavaszi indítótrágyázásrólManapság a zöldségtermesztésben a hagyományos trágyázási időpontok és fogalmak módosultak, gyakran nehezen követhető módon keveredtek. Segítünk eligazodni a tápanyag-utánpótlás időzítésében.

2019.01.22.

A 2018-as naptári évre vonatkozóan 2019. januártól már teljesíthető a nitrát-adatszolgáltatás. A NAK segédletet készített a nitrátjelentés elkészítéséhez.
A nitrátérzékeny területen gazdálkodóknak, valamint minden háztartási igényt meghaladó állattartást végzőnek az előző évi trágyázásra, trágya felhasználásra vonatkozó tevékenységével kapcsolatosan adatot kell szolgáltatni.

2019.01.22.

Alapozzunk hatékony, de a kalászosokat kímélő gyomirtó szerekkel!Idén tavasszal a T2-4 életformájú gyomoknak a megszokottnál erősebb fertőzésére számíthatunk. Az utóbbi pár évben tapasztalt viszonylagos termőterület-csökkenésük ellenére kalászos gabonát egy-egy gazdaságban továbbra is nagy területen termesztenek.

2018.12.03.

Így védekezzünk már most a korai károsítók ellen; erre figyeljünk, hogy az értékes gabona ne vesszen oda a tárolókban; a mezei pocok elleni védekezés lehetőségei; hogyan védekezhetünk az országot ellepő kártevő csigák ellen?

Az Agroinform.hu novemberi szakcikkeinek összefoglalója.